NEWS

MAART 2024

MASTERCLASS FILMPLANNEN MAKEN en SCHRIJVEN

Filmmaker ERIK DE BRUYN, bekend van o.a. WILDE MOSSELS, GRENSLANDERS, J. KESSELS, SMERIS, CELBLOK H., DE PRESIDENT, RACOON BLUE DAYS SONG DAYS, GITAARJONGENS, gaat een MASTERCLASS FILMPLANNEN MAKEN EN SCHRIJVEN geven in Middelburg, Zeeland.                            Ben jij tussen de 16-27 jaar en heb jij wel eens plannen voor een film (speelfilm, korte film, of documentaire), doe dan mee!             

Deze cursus wordt gesteund door IMPULS JONGERENCULTUUR van de Provincie Zeeland, waardoor ook de bijdrage van de cursisten voor een deel gesponsord is en de masterclass dus betaalbaar is voor jonge filmliefhebbers en -makers!

Elke film, of het nu een lange-, korte-, documentairefilm of dramaserie is, begint met een plan. Een plan lijkt snel bedacht, maar hoe wordt dat een uitvoerbaar filmplan?                  

In de cursus Filmplannen Maken en Schrijven leert men wat er voor nodig is om zo’n idee voor een film op te schrijven en te presenteren. Als maker van speelfilms en televisieseries draagt Erik de Bruyn graag de ervaring en specialistische kennis over die hiervoor nodig is.

De masterclass zal o.a. gaan over:                                                                 – Creativiteit, hoe je die bij jezelf opwekt en stimuleert.                           – Het aanscherpen van je concept, hoe je een idee kort en bondig opschrijft.                          – Premisse, tagline, logline: Hoe formuleer je die op een wervende manier.                              – Thematiek en moreel standpunt; hoe werk je die uit.                                 – Karakterontwikkeling, opbouw hoofdpersonages en samenstellen biografie.                           – Verhaalstructuur en opbouw: gebruik van aktes en plotpoints       – Waar kun je op letten bij filmplannen die in Nederland dienen te worden geproduceerd?

Tijdens de cursus worden ook opdrachten gegeven. Er zal worden toegewerkt naar een presenteerbare one pager voor je project; een voorstel voor een (korte) (speel)film dat in te dienen is bij producenten, het Filmfonds en/of omroepen/streamers.                                       Enige voorkennis van film is wel handig, maar zeker niet noodzakelijk. Voor de opdrachten is het goed als je iPad, laptop of gewoon een schrift meeneemt. De opdrachten worden ook gezamenlijk besproken.

De masterclass zal plaatsvinden op drie zaterdagen:                     2, 9 en 16 maart 2024, van 11 tot 16 uur.                       Locatie: Wijkcentrum PALET, Johan van Reigersbergstraat 2, Middelburg Zuid,

Prijs: 125 euro   (Lunch is bij de prijs inbegrepen, evenals koffie en thee)

Voor de eerste vier aanmeldingen via Cinezee, geeft Cinezee 4 x cursussen cadeau, onder voorwaarde mee te doen met de de gratis cursus op 30 december van Frank Herrebout. Zie cinezee.nl

MEEDOEN met deze masterclass?                        Geef je op via een mail naar info@upstreamfilmtv.nl  met naam, telefoonnummer en mailadres. Maximaal aantal deelnemers is 10, vol = vol, dus wees er snel bij

Maak 125,- over naar BUNQ bankrekeningnummer NL10BUNQ2077228210, o.v.v. Masterclass Filmplannen Schrijven, maart 24.